זכיינות ברים ומועדוני לילה – כך תמקדו את בחירתכם
אחד התחומים המורכבים במזון כזכיינים הוא הברים. ברים, בשונה מבתי קפה ומסעדות יוקרה עשויים להפוך לפאבים בלילה ואפילו למיני מועדוני ריקודים ומוזיקה. כשיש לכם בר בניהולכם עיקר העבודה היא בלילה, והיצירתיות של "כיצד המקום מתפקד" היא זו שמניעה אתכם אל עבר ההצלחות. אם אתם מעוניינים להבטיח שאת הבר שלכם אתם תנהלו בחוכמה – חשוב לבחור בבר מהסוג שאתם רואים לנכון להתפתח בו כמנהלים וזכיינים. כך תעשו זאת במדויק בלי למצמץ.
מהי מטרת הבר על פי דעתכם?
זו השאלה שכל מי שמבלה במסגרת כזו צריך לשאול את עצמו בטרם פונה לנהל אחת. יש אנשים שבשבילם בר הוא מפגש חברתי בו שותים בירה או יין ומדברים על ענייני דיומא. יש אנשים שמבחינתם המילה "בר" היא איזשהו חלק ממסעדה, ומבחינתם המנות העיקריות הן נושא חשוב. יש אנשים שמשתמשים בבר כאיזושהי מטרה תרבותית או פולקלוריסטית: בר הופעות חיות, דאנס בר (בר מועדון ריקודים), ועוד. לכן, על מנת לבחור נכון את הבר שאתם רוצים להיות זכיינים בו, אתם צריכים לבחור במסגרת בילוי שמתנהגת כפי שאתם מצפים. אם מבחינתכם בר זה מקום לאכול בו, תבחרו בר שמתנהל עם מנות חמות באמצעות תפריט. אם מבחינתכם בר הוא מקום ששומעים הופעות או רוקדים בו, בחרו במועדון הופעות או דאנס בר בהתאמה, וכד'.
דרכי ניהול של בר זכייני קיים – מהן?
דרך אחת היא לעבוד עם שותף, אדם שאתם חשים קרובים אליו מבחינה עסקית. רצוי שזה יהיה אדם שעשיתם עמו עסקים בעבר, ואז תוכלו לתפקד כעסק שותפים על פי שעות כנמו עובדים בעבודה במשמרות. אפשרות נוספת היא להעסיק מלצרים ובר-טנדרים ולהישאר על תקן מנהלים ומפקחים. ניתן גם לעבוד לגמרי לבד ולהחליט שהעסק יפעל רק בערב ובלילה, מה שבדרך כלל קורה אם הבר הוא בר בלבד, ללא אקט מסעדתי לצדו.
תכונות משמעותיות להצלחה בניהול בר – מהן?
הבנה במשקאות אלכוהוליים נפוצים ונדירים – יתרון. בוגר של קורס בר טנדר כלשהו – יתרון. חיבה לעולם הקצב, המוזיקה והריקודים – יתרון. אם אתם חשים כי עולם זה הוא עולמכם, ואתם מעוניינים לעבוד כברמנים – בואו לבדוק את התאמתכם כזכיינים לניהול בר של רשת קיימת.