זכיינות יתרונות וחסרונות
כל אחד מאיתנו חלם או חשב לפחות פעם אחת בחייו על האפשרות של פתיחת
עסק באופן עצמאי. פתיחת עסק מצריכה לא מעט נכונות להשקעה סביב השעון וכן מסירות
מקסימלית להתפתחויות השונות. התנהלות של עסק עצמאי מצריכה מהמנהל להיות לפעמים
יותר מאדם אחד, במיוחד כאשר מדובר בעסקים כגון מזון – המצריכים לא מעט השגחה
ופועלים שעות רבות במהלך היממה. אין ספק שהרעיון של ניהול עסק באופן עצמאי טומן
בחובו לא מעט יתרונות וחסרונות.
פתיחת עסק - סיכון כלכלי?
הסיכון הכלכלי העומד בפני אלו המעוניינים לפתוח עסק עצמאי עלול להניא את רגליהם מהרעיון, כאשר אחרים אינם בעלי סכום המאפשר פתיחת עסק כלל וכלל. ידוע כי פתיחת עסק מצריכה השקעה של סכומים עצומים אל מול הכנסות נמוכות בשלבים הראשונים, כאשר כלל וכלל לא בטוח אם העסק יצליח או אם לאו – ואז עלול להיגרר להפסדים כספיים ואפילו לחובות. בשל סיבות אלו מעדיפים רבים לפנות לאפשרות זכיינות הכוללת לא מעט יתרונות.
יתרונות וחסרונות
ניתן למצוא בשיטה של זכיינות יתרונות וחסרונות רבים וממגוון היבטים שונים. במהלך כל עסק של זכיינות יתרונות וחסרונות שונים עולים וניתן להיווכח כי כשם שהיתרונות משמעותיים – כך גם החסרונות יכולים להיות בעלי משקל רב במקרים מסוימים. כאמור, ישנו יתרון משמעותי לזכיינות בשל היותה עסק הנתמך על ידי רשת גדולה יותר. בשל כך לא נדרש הזכיין בתשלומים בסיסיים ובהוצאות גבוהות המוטלות על כל עצמאי טוטאלי. כמו כן נחסכות מהזכיין הוצאות על שיווק ופרסום – אשר ידוע כי אלו גבוהים עד מאד בשלבים ההתחלתיים של כל עסק וחברה, דווקא בתקופה בה יש הכי הרבה צורך בשיווק ופרסום – כאשר הכיס העסקי דל.
שיקולים מהותיים בטרם פתיחת עסק
בבואנו לשקול אפשרות של זכיינות יתרונות וחסרונות רבים עומדים למולנו וחשוב ביותר לקחת בחשבון את כולם, לעמת עצמנו עם השאלות ולענות בכנות. חסרון אותו ניתן למנות בזכיינות הינו תשלום תמלוגים על מכירות המתבצע אחת לחודש ומצריך את הזכיין להעביר נתח נכבד מהרווחים אל בעל הרשת. כמו כן נדרש הזכיין בתשלום זכיינות חד פעמי שלא תמיד הוא זול ביותר. מסיבות אלו חשוב לשקול כל צעד בטרם קבלת החלטה.