עסק קטן הגדרה
עסק קטן שונה במהותו מעסק גדול. מבחינת שלל הפרמטרים עסק קטן הוא מצומצם יותר וכולל כמות מצומצמת יותר של עובדים. עסק קטן הוא בסיס חשוב לצמיחת המשק להגברת הייצור וליצירת מקומות עבודה נוספים. המדינה מעודדת פתיחתם של עסקים קטנים ועוזרים להם להתקיים בזכות הטבות מס שונות ועמלות נמוכות בבנקים.לעשות את המיטב בשבילך
ישראל הפכה להיות חלק ממדינות הOECD, שבה עסקים קטנים ובינוניים תופסים נתח שוק של 99 אחוזים בממוצע. אחוז ההעסקה של העובדים בעסק קטן הם כשני שלישים מאחוז ההעסקה בפועל ותרומת התוצרת הינה בין 50 ל75 אחוזים. המדינות השונות ביניהן גם ישראל מעודדות פתיחת עסקים קטנים, באמצעות סיוע במתן אשראי בהוראה מיוחדת מצד הממשלה והעדפה במכרזים ממשלתיים.
האם אני קטן
למונח "עסק קטן" לא קיימת הגדרה אחת מוסכמת ברמה הבינלאומית. כמו כן, אין פרמטרים זהים בין כלל המדינות. ההכרעה בין היותו של העסק כקטן יכולה להיעזר במספר העובדים המצויים בו, וכן במחזור השנתי והמאזן, כמו גם האשראי שניתן לו. בחלק מהמדינות מוגדר בנוסף כי עסק קטן גם יקבל על עצמו את התואר הנכסף רק במידה והוא עצמאי המופעל על ידי בעליו.
סיבות להבדלים
ההבדלים בהגדרה של עסק קטן בין המדינות השונות, יכול לנבוע מהבדלים תרבותיים וחברתיים ומהחוזק הכלכלי של כל מדינה. בישראל אין הגדרה חוקתית לעסק קטן וקובעים אותה משרדי הממשלה הרלוונטיים, הגוף הממונה על הסטטיסטיקה מטעם המדינה והבנקים שאחראים על התפעול העסקי מול העסקים. בחלק מהמדינות אין הגדרה אחת בלעדית לעסק קטן אלא מספר הגדרות, לפי הענפים והתחומים במשק או לפי הקשרים השונים.
רוב המדינות מכניסות להגדרה את המונח "עסקים קטנים ובינוניים" כמקשה אחת. חלק מהמדינות מוסיפות להגדרה את המונח "עסק זעיר" וחלקן כמו ארה"ב נותנות הגדרה למונח "עסק קטן" בלבד. בישראל יחשב עסק קטן לכזה אם מועסקים בו עד 50 עובדים והוא מעמיד מחזור מכירות של עד 25 מיליון שקלים בשנה. ההגדרה בישראל נקבעה באמצעות משרד התמ"ת וקובעת גם שעסק זעיר יכלול 10 עובדים ומחזור מכירות שנתי של עד 10 מיליון שקלים.