עסק קטן עמלות
עסקים קטנים הם עסקים בעלי מחזור מכירות שנתי מצומצם ביחס לעסקים גדולים יותר. ככל שעסק מרוויח פחות כך תשלום העמלה אותה הוא משלם לבנק יורד. עד לא מזמן עסקים קטנים נחשבו ככאלה עם מחזור מכירה של עד מיליון שקלים בשנה, דבר שמנע מהרבה מאוד עסקים ליהנות מתעריפי עמלות נמוכים. ברבעון האחרון שינה בנק ישראל את ההגדרה של עסק קטן והגדיל את מחזור ההכנסות לכדי 5 מיליון שקלים, צעד שיוביל עוד הרבה מאוד עסקים ליהנות מתעריפי עמלות מופחתים או לכל הפחות שווים לאלו של עסקים גדולים.לכל עסק תעריף משלו
עד לפני מספר חודשים לא רב כל עסק במדינה שגלגל מחזור מכירות של מעל מיליון שקלים בשנה, נכנס אוטומטית להגדרה של עסק גדול. תעריפון העמלות של עסקים קטנים ומשקי בית הוא קטן או שווה לזה של עסקים גדולים, ומעטים יכלו ליהנות ממנו. כעת עם שינוי הגדרת העסק הקטן לכדי מחזור מכירות של עד 5 מיליון שקלים, יוכלו ליהנות יותר עסקים מהכינוי עסק קטן ומתעריפים מופחתים מצדו של בנק ישראל. מטרתו העיקרית של תהליך השינוי הוא לסייע לעסקים קטנים להפחית את העמלות שהם משלמים ולדאוג שהעמלות יהיו תחת פיקוח.
תחרות זה דבר בריא
בנק ישראל יכול לקבוע את השירותים שבגינם יוכל בנק ישראל לגבות עמלה ממשקי בית ועסקים קטנים, אך הוא לא יכול לקבוע את גובה התעריפים שהבנקים גובים על מנת לעודד את התחרות במשק. רשימת השירותים בעבורם נגבים עמלות היא רשימה סגורה ומפוקחת. לעסקים גדולים לא קיימת רשימה גדולה הנמצאת בפיקוח של בנק ישראל, ולכן קיים הפער שיכול להיות גדול בין התעריפים בשני סוגי העסקים.
כיצד ממשים זכאות
הקמתם עסק קטן ומצליח עם מחזור של יותר ממיליון שקלים בשנה. עכשיו השאלה הגדולה היא איך אתם מממשים את הזכאות לתעריפים בפיקוח. כדי לממש את הזכאות תהיה עליכם החובה למסור לבנק דוח שנתי הדומה לדוח מע"מ, שבו מפורט כי מחזור המכירות השנתי שלכם אינו עולה על 5 מיליון שקלים. סיווג העסק כעסק קטן על ידי הבנק יהיה תקף לשנה אחת בלבד ולשם חידושו יהיה הצורך במסמכים עדכניים.