פשוטה אך מדויקת
פשוטה אך מדויקת – כל הסודות להכנת פיצה מושלמת
זה נראה לכם פשוט במבט ראשון. סה"כ בצק רוטב וגבינה מעל. אך מאחורי כל פיצה פריכה, טעימה ועסיסית, מסתתר סוד הכנה שבדרך כלל שמור במרתפים הנעולים של כל רשת מצליחה. האם ניתן להתחקות אחר הנוסחה המנצחת?
רשתות רבות מציעות תפריט מגוון, לרבות שילוב של מגוון מטבחים מהעולם. פיצה נחשבת מאכל איטלקי זול יחסית, אך התבוננות בתפריטי המסעדות השונות מצביע על שינוי מגמה. ניתן להפוך את המאכל המסורתי והמוכר למעדן גורמה, במידה ויודעים ליצור אותו באופן מדויק.
בארץ ובעולם נהוג למצוא את המאכל במגוון רשתות, המתמחות בעשייתו. בנוסף לכך, מסעדות רבות דואגות להוסיף לתפריט המנות, פיצה הנאפית בהתאם למתכון פרי עטם. להליך הכנת הבצק וקצב תפיחתו יש משמעות רבה בנוגע לתוצאה הסופית. אם אתם מעוניינים ליהנות ממוצר עסיסי ופריך, הנה מה שחשוב שתדעו:
תפיחת הבצק:
מתכונים המתפרסמים באינטרנט מצביעים על הליך תפיחה שאורך כשעתיים במקסימום. איטלקים נוהגים להתפיח את הבצק 24 שעות טרם ההכנה, במטרה להגיע למרקם הנכון של הפיצה. החומרים ממנו עשוי הבצק כוללים בעיקר קמח, מים, מלח ושמן, אך ניתן להוסיף גם תיבול שיעשיר את הטעם. בצק מטובל מוסיף עניין גם לשוליים, שהם כידוע החלק המושמץ ביותר בפיצה.
פיצה: הכי טעים שזה טרי
הכנת רוטב:
הסוד של כל פיצה טובה הוא רוטב העגבניות שלה. בזמן האחרון אנו יכולים לראות שלל תחליפים למה שהתרגלנו אליו, אך כלום לא ישתווה למסורת ארוכת שנים. את ההכנה מומלץ לבצע מעגבניות טריות בלבד, בשילוב תיבול מעלים טריים כמו בזיליקום, אורגנו וכל מה שיעשיר את הטעם הסופי. העגבניות ניתנות לחליטה במים רותחים, במטרה להיפטר מהקליפה, ואף ניתן להפוך אותן לרסק באמצעות פומפייה. הליך הבישול מתרחש זמן מה טרם ההכנה, מכיוון שהרוטב צריך להיות צונן לחלוטין במגע עם הבצק.
גבינה אמיתית:
מעל רוטב העגבניות נהוג לפזר גבינה מגורדת. רשתות איכותיות משתמשות בגבינת מוצרלה, אך מי שמעוניינת לחסוך עלויות תפזר גבינה צהובה. הבחירה באיזו גבינה להשתמש תשפיע על הטעם, ולכן נמצא שוני רב בין בתי העסק שמספקים את המאכל האהוב.
תוספות להעשרת הטעם:
פיצה איטלקית טובה יכולה לדבר בפני עצמה, אך תמיד רצוי להוסיף תוספות טריות להעשרת הטעם. בכדי להגיע לתוצאה המקסימלית, רצוי להוסיף תוספות טריות בלבד כגון: עגבניות, פטריות, זיתים מתוצרת ביתית ולהימנע ככל שניתן משימוש בשימורים. תוספות מקופסה בהכרח זולות יותר לרשת ולצרכן, אך יש בהן טעם לוואי שקשה מאוד להשתחרר ממנו.
זמן אכילה:
פיצה טרייה תמיד עדיפה על זו אשר עמדה זמן מה בטרם הגיע אלינו. גבינה צהובה מתקררת יחסית מהר ולכן רצוי לאכול אותה מספר דקות מצומצם מרגע הוצאתה מהתנור. גבינת מוצרלה או איכותיות נוספות, שומרות על עסיסיותן זמן ממושך יותר.
רוב הרשתות שמתמחות במאכל זה, מעניקות שירות משלוחים מהיר יחסית. ההתחייבות היא ל30 דקות המתנה ואף פחות, כשכל עיקוב עלול לגרור פגיעה במוניטין. התחרות העצומה בשוק משאירה מקום רק לטובים ביותר, וכל רשת פיצריות או מסעדות צריכה להנחיל לעצמה כללי עבודה מדויקים במטרה להיות רלוונטית זמן ממושך.