שיטת הזכיינות מלאה
חברה מזכה יכולה לבחור במספר אופנים להעניק לזכיין זיכיון, אחת השיטות הנהוגות בזכיינות הינה זכיינות מלאה. שיטת הזכיינות המלאה מאופיינת בכך שהזכיין רוכש את המלאי או מהחברה המזכה או מהספקים המורשים של החברה המזכה.
בשיטת הזכיינות המלאה תחומי פעילת הזכיין רחבים יותר בתחום פעילות העסק והם דורשים ניסיון וידע מהזכיין בתחום פעילות החברה המזכה. הזכיין בשיטת הזכיינות המלאה מחויב לידע בתחום המסחר ניהול המו"מ מול ספקים וקבלני משנה בתחום פעילות העסק.
שיטת הזכיינות המלאה נהוגה בעקר בתחום המזון, הזכיין שרוכש את הזיכיון מחויב בעלויות הקמת העסק, תשלום דמי הזיכיון ורכישת המלאי מהחברה המזכה או מספקים מורשים של החברה המזכה. רכישת המלאי מחייבת את הזכיין לנהל את העסק באופן שישמור על עלות המזון ברמת טווח האחוזים שנקבע ע"פ תחום פעילות העסק בכדי שהעסק יהיה ריווחי.
החברה המזכה המעניקה זיכיון בתחום הזכיינות הלאה מחויבת לוודא שהזכיין אכן בעל הידע והיכולות לנהל את העסק ברמה הנדרשת בכדי להביא להצלחתו. גם בתחום הכלכלי עסקת זכיינות מלאה המגלמת בתוכה רכישת מלאי מחייבת תקציב גבוהה יותר של השקעת הזכיין בעסק.
החברה המזכה נדרשת לבקר ולפקח על הזכיין בכדי לשמר את השקעתו ולהביא את העסק להצלחה, הספקים של החברה המזכה מתבקשים לעדכן את החברה המזכה בנוגע לתקציב הוצאות הזכיין אל מול פדיון העסק, במידה והזכיין לא שומר על עלות המזון של העסק בתווך המקובל עליהם לדווח על כך ולעזור לו.
לסיכום שיטת הזכיינות המלאה לא מתאימה לכל זכיין בגלל תחום הפעילות הרחב של הזכיין בעסק אולם היא מגלמת בתוכה פוטנציאל רווח גבוה יותר במידה והזכיין מצליח להפעיל את העסק באופן מקצועי ונכון.